Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Başkan Aksu“Hedefimiz kadınlarımızın ekonomik özgürlüğüdür''.

Giresun Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan “Üreten Kadın Gelişen Toplum” konulu toplantıya katılan Belediye Başkanı Kerim Aksu, kadınların ekonomik özgürlüğe kavuşması için çaba harcadıklarını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 15.03.2018

Başkan Aksu“Hedefimiz kadınlarımızın ekonomik özgürlüğüdür''.

Ayvasıl Liman Restoran’da düzenlenen, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında “Kadına İstihdama Farkındalık” yemeğine, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Belediye Proje Ofisi’ne bağlı Kadın Erkek Eşitlik Birimi uzmanları ve çok sayıda kadın katıldı.

Etkinliğe katılan TKDK İletişim Direktörü Sanem Akın TKDK hibe duyuruları hakkında, Belediye Proje Ofisinden Hasret Yaz Gür ise “Türkiye’de Kadın Erkek Eşitliği” ile ilgili sunum yaptılar.

Başkan Kerim Aksu, öncelikle geçtiğimiz hafta kutlanan Dünya Emekçi Kadınlar Gününü tekrardan kutladığını belirterek yaptığı konuşmasında şu görüşleri ifade etti;

“Hedefimiz kadınlarımızın ekonomik özgürlüğüdür. Kadınlar erkek şiddetine maruz kalmamalı, eşit şartlarda yaşamalıdır. Kadınlarımız bizim için Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi arkamızda değil, yanımızda duran ve bizimle eşit değerlere sahip olmalıdır. Annelerimiz, kardeşlerimiz, eşimiz döveceğimiz varlıklar değil, seveceğimiz, başımızın üzerinde tutacağımız, en değerli insanlarımızdır. Burada 2009 yılında Belediye Başkanı olduğumuzda ilk yaptığımız iş Proje Ofisi oluşturmak oldu. Hiç çalışmamış kadınlarımıza Teyyaredüzü ve Aksu Mahallelerimizde atölyeler oluşturduk. Hiç para kazanmamış bir kadının, para kazandığını görmek, eşine muhtaç olmadığını göstermek çok değerlidir. Onun için TKDK kurumumuzu tebrik ediyorum. Giresun’da güzel şeyler yapıyorlar. 2009 yılında göreve geldiğimizde Giresun Belediyesinde çalışan bayan sayısı 13 idi. Bugün 500 bayan arkadaşımız çalışmaktadır. Şu anda Giresun’daki tüm kurumlardan daha fazla bayan personel belediyemizde bulunmaktadır. İmkânım olsa da bu sayıyı 2500’e çıkarsam. Tüm Karadeniz Bölgesinde ilk bayan zabıta Giresun Belediyesinde çalışmaya başladı. Tüm annelerimizin, tüm kadınlarımızın ellerinden öpüyorum. İyi ki varlar, iyi ki var olmaya devam edecekler. Kadına şiddete hayır diyoruz. Asla biz başka toplumlar gibi kadınlarımızı ötekileştiren yok sayan bir toplum olmayacağız.”

Toplantıya katılan kadınlar, yemek sonrası uzmanlarla beraber konular üzerine sohbet ettiler.