Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

​Ordu İstanbul’daydı!

“Ordu Burada İstanbul’da” sloganıyla kent İstanbul’a akın etti. İstanbul Maltepe Sahili Etkinlik Alanı’ndaki “Ordu Tanıtım Günleri”nin 8.’si yoğun katılımla gerçekleştirildi.

info@karadenizekonomi.com / 10.10.2018

​Ordu İstanbul’daydı!

“Şimdi şehirler yarışıyor”·

Şehit haberlerinin ve etkinlikte görevli bir gazetecinin elektrik akımına kapılarak yaralanmasının gölgesinde başlayan buluşmada kent protokolü tam kadro olarak yer aldı.Buluşmanın açılış konuşmasını yapan Ordu Valisi Yavuz, bu tür buluşmaların önemine vurgu yaparak, “eskiden devletler yarışırdı şimdi şehirler yarışıyor” dedi.

Ordu Valiliği himayesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) işbirliğinde düzenlenen “Ordu Tanıtım Günleri” büyük ilgi gördü. “Ordu Burada İstanbul’da” sloganıyla 8.’si, düzenlenen buluşmaya İstanbul ve civar kentlerde yaşayan Ordulular da yoğun ilgi gösterdi. Kent protokolünün yanı sıra sivil toplum örgüt temsilcileri ve işadamları da buluşmada yer aldı.

Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Celalettin Dervişoğlu’nun “birlik ve beraberlik” mesajı vererek yaptığı konuşmanın ardından kürsüye gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yaklaşan yerel seçimler öncesi kentin gelişimine ilişkin mesajlar verdi. Tekintaş, “Ordu, 2019 yerel seçimlerine giderken büyük değişimler yaşadı. Bu değişimde herkesin emeği var. Bu süreci hem ekonomik açıdan hem de milletimizin gönlünü almak anlamında daha yukarıya taşımak istiyoruz” dedi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz ise değişen dünya düzeninde artık devletlerin değil şehirlerin yarıştığına vurgu yaptı. Yavuz, “Artık ilçeler yarışacak, iller yarışacak sonra devletler yarışacak. Böylece güzellikler ve refah artacak. Yerel değerlerin yaşatılması ve kültürel kıymetlerimizin bilinmesi anlamında bu tür buluşmaları önemsiyorum. Ordu, mükemmel güzelliklere sahip bir şehirdir. Sadece vitrine konulması gerekiyor” dedi.

REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ