Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Uzaktan kimlik tespiti mümkün hale gelecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) hazırladığı düzenleme yürürlüğe girdikten sonra uzaktan kimlik tespiti mümkün hale gelecek. Düzenlemenin 2021 yılına kadar tamamlanması öngörülüyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.09.2020

Uzaktan kimlik tespiti mümkün hale gelecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan düzenleme yürürlüğe girdikten sonra, uzaktan kimlik saptama mümkün hale gelecek. BDDK, bankalarca müşteri kimliğinin doğrulanmasında ve yeni müşteri kazanımında kullanılabilecek uzaktan kimlik tespiti yöntemlerini belirlemek üzere bir taslak hazırladı. 


Böylelikle gerçek kişilerin uzaktan kimlik tespiti, banka çalışanı ile kişinin, fiziksel olarak aynı ortamda bulunmasına gerek olmadan, çevrim içi olarak görüntülü görüşmesi ve birbiri ile iletişim kurmasıyla gerçekleşecek. Ayrıca ıslak imza zorunluluğu da kalkacak. Oluşabilecek riskler göz önüne alınarak, yeterli güvenlik ve gizlilik seviyesi oluşturulması zorunlu hale gelecek. Uygulamanın hayata geçmesi zamandan, maliyetten ve iş gücünden tasarruf edilmesi olanağı doğacak. Bunun yanı sıra kâğıt kullanımının azaltılıp hizmet maliyetinin düşürülmesi de sağlanmış olacak. Bu çalışmanın 2021 yılına kadar tamamlanması tahmin ediliyor.