Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Altın yılı nasıl kapatır?

Fiyatının milyonlarca kişi tarafından çokça merak edildiği altın piyasasında, inişli çıkışlı grafik devam ediyor. Yatırımcısının cevabını öğrenmek istediği en önemli soru yılbaşından sonra fiyatlar ne olacak? Biz de bu soruyu belki de dünyadaki en yetkin isimlerden birisi olan Ahlatçı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı’ya ve Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’e sorduk.

info@karadenizekonomi.com / 15.12.2020

Altın yılı nasıl kapatır?

Yılı 480 lirayla kapar

Altın fiyatlarının yıl sonunda 480 lira düzeyinde olacağını öngören Ahlatçı, “Altının ons fiyatı 2 bin 70 dolar seviyesine kadar çıkmıştı. Şimdilerde bin 860 dolar civarında. Fiyatları doların seyrine bağlı olarak hareket ediyor. Bugünlerde durum biraz toparlandı diyebiliriz. Yılsonunda altın fiyatı TL bazında 480 lira civarında olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Altın fiyatları için rüzgâr tersine döner mi?

“Dünyada yaşanan her gelişme altın fiyatlarıyla alakalıdır. Yaşanan olaylar, siyasilerin konuşması ve aşının bulunması gibi pek çok etken fiyatları belirlemekte önemli rol oynar.” diyen Ahlatçı, gelecek yıl fiyatların ne olacağı ile ilgili şu tahminlerde bulundu:

“Enflasyon ve doların yükseliş oranına göre artış gösterecektir. Yılbaşından sonra fiyatlar düşmeyecektir. Altının onsu önümüzdeki yıl Aralık ayında 2 bin 200 - 2 bin 300 dolar seviyesinde olur. Dolarda da en az enflasyon kadar yükseliş olur. Bakıldığında gelecek sene bu zamanlarda altın fiyatları 650 ile 680 arasında olması lazım.

Memiş: Altın fiyatları yükselişe geçecektir

Aşı iyimserliğinin altının ons fiyatında, dolar/TL'nin gerilemesinin de altının gram fiyatında sert düşüşlere neden olduğunu belirten Memiş, bu düşüşlerin kalıcı olmadığını düşündüğünü vurguladı. Genel itibariyle kasım ayında emtia fiyatlarının değer kaybettiği bir dönem olduğunu ifade eden Memiş, “Salgındaki vaka sayılarında yaşanan artışlar, yeni kısıtlamalar, teşvik paketiyle alakalı çağrıların hızlanması, Fransa ve İran’da artan jeopolitik riskler, düşük faiz politikalarının devam ediyor olması gibi nedenlerin altın fiyatlarının yükselişini destekleyeceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.