Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

‘’Şehirleri eşsiz kılan gastronomi’’

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, ‘’Şehirleri eşsiz kılan çok kıymetli bir başlık gastronomi. Biliyoruz ki şehirlerin markalaşmasında gastronomik değerlerin etkisi gün geçtikçe artıyor.’’

info@karadenizekonomi.com / 29.06.2021

‘’Şehirleri eşsiz kılan gastronomi’’

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, ‘’Gastronomi Turizm Fuarı & Konferansı 'Gastro Show' kapsamında düzenlenen panelde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, turizm sektörünün hem ülkelerin hem de şehirlerin kalkınmasında önemli bir etken olduğunu belirterek, “Trabzon da son 15-20 yıl içerisinde turizmde iddiasını ortaya koyan bir şehir. 2019 yılında 600 bini yabancı olmak üzere 2 milyonu aşkın turisti ağırladık. Trabzon binlerce yıllık tarihi, eşsiz coğrafyası, doğal güzellikleri ve ev sahipliği yaptığı onlarca medeniyetten süzülerek gelen kendine has kültürü ile öyle görünüyor ki önümüzdeki yıllarda turizm pastasından daha fazla pay alacak. Biz de büyükşehir belediyesi olarak, tüm paydaşlarımızla birlikte Trabzon’da turizm altyapılarının güçlendirilmesi, turizmin ve turistin çeşitlendirilmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz’’ dedi.

‘’Şehirleri eşsiz kılan gastronomi’’

Şehirleri eşsiz kılan çok kıymetli bir başlık gastronomi diyen Başkan Zorluoğlu, ‘’Biliyoruz ki şehirlerin markalaşmasında gastronomik değerlerin etkisi gün geçtikçe artıyor . Trabzon mutfağında, balıkçılığın gelişmiş olması sebebiyle hamsi, mezgit, palamut, istavrit gibi balıkların ızgara, buğulama ve kızartmaları ile tatlı su balıklarından yapılan yemekler de mevsimsel olarak çok fazla tercih edilmektedir. Hamsiyi balıkların arasında saydık ama biz diyoruz ki ‘hamsi balık değildir. Hamsi, hamsidir’ Hamsinin her türlüsünü yaparız yeriz. Akçaabat köftesi, Vakfıkebir ekmeği, Hamsiköy sütlacı, Tonya tereyağı, Kalkanoğlu pilavı, Trabzon peynirlisi, kıymalısı, döneri, karalahana çorbası, etli lahana sarması, karalahana yemeği ve Laz böreği, tüm Türkiye’de en çok bilinen ve tercih edilen genellikle kahvaltılarda tükettiğimiz kuymak da çok sevilen gastronomik değerlerimiz arasında yer almaktadır’’ diye konuştu.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi