Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Samsunport, 100 milyon TL değerindeki yatırıma başlıyor

Cey Group Başkanı Ali Avcı, Samsunport Limanı’nda 100 milyon TL değerinde ikinci büyük yatırıma başlandığını ve toplam yatırımın ise 500 milyon TL’yi bularak Samsunport’un önemli bir lojistik üssü olduğunu dile getirdi.

info@karadenizekonomi.com / 28.05.2021

Samsunport, 100 milyon TL değerindeki yatırıma başlıyor

Yatırımların aralıksız süreceğini ifade eden Avcı, ‘’İşletmelerin en büyük maliyetlerinden biri de hiç şüphe yok ki lojistiktir. Bizim yaptığımız teknoloji ve iş makinesi yatırımları ile maliyetleri mümkün olduğu kadar aşağı çekmiş olmamız, işletmelere önemli bir avantaj sağlamış oldu. Dolayısıyla hizmet verdiğimiz işletmelerle karşılıklı “kazan-kazan” sistemi içinde faaliyet gösterme imkânımız oldu. Biz lojistik firmasıyız ve lojistik hizmetinden kazandığımızı lojistik sektörüne yatırıyoruz. İkinci bir prensibimiz ise “faaliyet gösterdiğimiz bölge ile büyümek. TMO’dan sonra Türkiye’nin en büyük hububat silosuna sahibiz. Likit yağ depolama hizmetinde ise ilk sıradayız. Türkiye’nin hemen her limanında hububat silolarımız, yağ tanklarımız ve antrepolarımız var. Lojistik alanına sürekli yatırım yapmamıza rağmen çok büyük kazanç vaat edilse dahi başka alana yatırım yapmıyoruz. Çünkü biz Samsun’da faaliyet gösteriyoruz. Ayrıca Samsun Vergi Dairesi mükellefiyiz ve Samsun’da kazandığımızı Samsun’da bırakıyoruz. Samsunport’un iş hacmini genişletmesi, Samsun’da faaliyet gösteren taşıma firmasının sayısını artırdı. Verdiğimiz hizmetin kalitesi ve ucuzluğu ise çeşitli alanlarda faaliyet gösteren sanayi şirketlerinin kurulmasına da sebep oldu. Samsunport olarak bir onların büyümesine, onlar da bizim büyümemize katkı veriyorlar. Grubumuzun amiral gemisi olan Ceynak, Samsun’da 21 bin metrekare kapalı alanı olan bir antrepo da inşa etti. Limanda ürettiğimiz güneş enerjisi miktarı 3 megawatt (MW) seviyesine geldi ve hava kirliliğini tamamen önlemiş durumdayız’’ diye konuştu.

Cey Group çatısı altında faaliyet gösteren Samsunport, 2010 yılında Samsun Limanı’nı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan (ÖİB) devralınmasının ardından 50 milyon dolarlık iyileştirme yatırımı yapmış, limanın iş kapasitesini 4 katı artırmıştı. İş hacmi genişleyen Samsunport Limanı’na yapılan 100 milyon TL yatırımın büyük kısmını modern ve son teknoloji ekipmanlar için kullanacak. Bu kapsamda, 2 adet Liebhher mobil liman vinci, 2 adet Sennebogen 880 EQ liman vinci, 4 adet Hyster Reach Stacker 45-46 Ton, 4 adet Komatsu Loader 19- 23,5 ton, 4 adet Doosan dizel forklift 3-5 Ton, 2 adet Luigong Mini Loader yatırımı yapılacak.