Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Destekler Samsun’da kivi ve şeftali üretimini yüzde 21 artırdı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çarşamba’da kivi ve şeftali üreticilerine sulama sistemi, tel ile dayanıklı anaç fidan desteği verdi. Üreticiler, yapılan yardımlar sayesinde ilçedeki kivi ve şeftali üretimi geçmiş yıllara oranla yüzde 21 oranında artırdı.

info@karadenizekonomi.com / 19.04.2021

Destekler Samsun’da kivi ve şeftali üretimini yüzde 21 artırdı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çarşamba’da kivi ve şeftali üreticilerine sulama sistemi, tel ile dayanıklı anaç fidan desteği verdi. Üreticiler, yapılan yardımlar sayesinde ilçedeki kivi ve şeftali üretimi geçmiş yıllara oranla yüzde 21 oranında artırdı. Şeftali ve kivi üretiminin büyük bölümünün üretildiği Çarşamba’da pandemiden olumsuz etkilenen çiftçiler, salgına rağmen geçen yıl 300 dekarlık alanda 7 bin 576 ton şeftali, 105 dekarlık alanda da 73 bin 745 ton kivi ve anaç fidan yetiştirerek her iki üründe de yüzde 21 oranında artış sağladı.  

Çarşamba’da alternatif ürün deseninde yüksek gelir elde edilmesine ilişkin çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘’Bölgemizde şeftali ve kivi yetiştiriciliği destekleme projelerini yürütüyoruz. Çiftçilerimize projeler geliştirerek uyguluyoruz. Çarşamba Meyve Üreticileri Birliği ile birlikte çok sayıda kivi ve şeftali projesi uyguladık. Faaliyetler kapsamında şeftali ve kivi anacı desteklerimizle üretimin artmasına vesile oluyoruz’’ diye konuştu.