Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Çocuğunuz zeka modelini biliyor musunuz?

“Problem Değil, Çözüm Odaklı Eğitim” anlayışı ile 2008 yılında bu yana eğitim sektöründe yer alan Zorlu Eğitim Kurumları 8 alt kategoriye ayrılan Howard Gardner Çoklu Zekâ Kuramı ile öğrencilerini yetiştiriyor. Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi olarak 4 grupta eğitim veren Kolej, VİP sınıf gruplarıyla da lise ve üniversite geçiş sınavlarında yüksek başarı sağlıyor.

info@karadenizekonomi.com / 16.08.2021

Çocuğunuz zeka modelini biliyor musunuz?

Kolej’in işleyişi ve eğitim anlayışları hakkında bilgiler veren Zorlu Eğitim Kurumları İlk Okul Müdürü Ece Zorlu psikologlar eşliğinde eğitim süreçlerini yürüttüklerini söyledi. Ece Zorlu; “Öğrencilerimizin akademik başarının yanında bilinçsel, sosyal, psikolojik olarak her zaman üst seviyeye taşımak istiyoruz. Uzman psikologlar eşliğinde çocuklarımıza eşlik ederek onların ilgi ve yetenek alanlarını keşfederek kendilerini tanıyan bireyler olmalarını sağlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

“VİP sınıflarda özel eğitimler veriyoruz”

2008 yılında eğitim faaliyetlerine etüt merkezi ve özel eğitim merkezleri ile başladıklarını 2016 yılında okullaşma kararı aldıklarını söyleyen Ece Zorlu; “2016 yılında ilk olarak Anaokulu ve ortaokulumuzu sürece dahil ettik. Ardından bu yıl ilkokul ve lisemizi de bünyemizde açtık. Kampüs içerisinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve Anadolu lisesi olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Yerel bir okuluz ve kurucumuz eğitimcidir. Türkiye eğitim sisteminde öğrenciler nasıl ders çalışmaları gerektiklerini bilmiyorlar. Planlı ve programlı şekilde ilerlemenin verimli ders çalışmanın nasıl olması gerektiğini öğrencilere kazandırarak ilerleme sağlıyoruz. Bu şekilde onlara eşlik ediyoruz. Okulumuzda VİP gruplarıyla beraber eğitimler veriyoruz. Özellikle buna sınav gruplarında oldukça önemsiyoruz. 3’er, 4’er kişilik gruplarda mentor öğretmenlerimizle, uzman psikologlar eşliğinde eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz” açıklamalarını yaptı.

“Çoklu Zekâ Kuramını benimsedik”

Özgüveni gelişmiş, sosyal yaşam becerileri güçlü, çağdaş ve entelektüel bakış açısıyla eğitim-öğretim içerisine giren, yabancı dili iyi, teknolojiyi kullanabilen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nesiller yetiştirdiklerini söyleyen Ece Zorlu; “Howard Gardner tarafından ileri sürülen Çoklu Zekâ Kuramı gibi bir yaklaşım var. Bunu yaklaşımı kurum olarak benimsiyor ve öğrencilerimize bu yönde eğitim veriyoruz. Bu süreçte uzmansal, sosyal, sözel, kinestetik, müziksel, içsel, matematiksel ve doğasal zeka türlerinde eğitimler veriyoruz. Bu süreçlerin kesinlikle küçük yaşlardan itibaren öğrencilerin yetenek alanları keşfedilerek açığa çıkartılması ve öğrencinin doğru meslek seçimine kadar sağlık şekilde yol almasını sağlıyoruz. Öğrencinin kendini tanıması, anne ve babanın çocuğunu tanıması yetenek alanını keşfetmesi aynı zamanda sadece yetenek alanlarında değil akademik olan süreçte daha başarılı hale gelecektir. Öğrencileri zeka türlerine göre eğitmen öğrencinin geleceği için daha önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“Pandemi döneminde her iki öğrenciden biri nitelikli okula yerleşti”

Aile okul modeliyle eğitim-öğretim hayatına devam Zorlu Eğitim Kuruları pandemi döneminde Liselere Geçiş Sınavı’nda yüzde 45’lik başarı sağladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ece Zorlu; “Her yıl kazandırma yüzdesi yüksek öğrenci gruplarımızla beraber çalışıyoruz. Bizler öğrencilerimizi anaokulundan alarak yetiştiriyoruz. Küçük yaşlardan itibaren veli ve öğrenci gruplarımız mevcut. Aile okulu modeliyle her zaman ilerledik. Anaokulundan lise son sınıfa kadar eğitim-öğretim kademelerimiz mevcut. Alttan kademeli olarak ilerleyen eğitimle çok daha üst düzey bir süreç olmuş oluyor. Pandemi döneminde 45 öğrenci mezun ettik. 12 nitelikli okula öğrencilerimiz gönderdik. 3 tane Garip Sevcan Fen Lisesi, 2 Aziz Atik Fen Lisesi, 1 Bafra Fen Lisesi, 4 Kavak Fen Lisesi, 2 Samsun Anadolu Lisesi, ile yüzde 45’lik bir oran yakalamış olduk” dedi.

“Tüm tedbirlerimizi aldık”

Kolej olarak yeni döneme hazır olduklarını söyleyen Ece Zorlu; “Pandemi süreci yıpratıcı olarak geçen bir süreçti. Özel okul süreçlerinde öğrencilerin 1,5 yıl eğitimden uzak kalması, evlerde vakit geçirmeleri, hareketsiz kalmaları onları etkiledi. Soyla olarak akranlarıyla birlikte olmaları gereken bir yaş grubunda yer alıyor. Bunların sonuçlarını 4-5 yıl sonra maalesef yaşayacağız. Bu süreçte mümkün olduğu kadar online eğitim yaparak çocuklarımızın yanında olmaya çalıştık. Oto kontrol ve yakın takiple beraber çocuklarımıza eşlik ederek süreci yönetmeye devam ettik. Öğrencileri okula aldığımız zamanda üst düzey dikkat ve kontrolle beraber sınıf sayılarımızı yarıya indirerek tüm faaliyet alanında maske, hijyen ve mesafe kurallarına dikkat ederek, tedbirlerimizi alarak bu süreci yönettik. Yeni eğitim-öğretim süreci içinde tüm tedbirlerimizi aldık.  6 Eylül için kayıtlarımızı yapıyoruz eğitim- öğretim süreçlerimize hazırız. 1,5 yıllık süreçte bunu öğrendik. Yeni sezona daha adapte olacağız. Eğitim-öğretimin yüz yüze başlamasıyla daha iyi eğitimler vereceğiz” şeklinde konuştu. (ÖZEL HABER- HALİL YILMAZER)