Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
19.09.2024

Hayde gidelim hayde…

Yeşili mavi ile buluşturan, tarihi kaleleri, evleri, şelaleleri ve yemeklerinin yanı sıra geniş kültürel çeşitliliği ve zengin gastronomi mutfağı ile de sevilen Rize yeni bir festivale hazırlanıyor. GastroRize Festivali için geri sayım başladı. Lokal ürünlerin çeşitliliğini ve geleneksel yemeklerin sürdürülebilirliğini vurgulamayı amaçlayan GastroRize, tarım ve turizm dinamiklerine verdiği değerle de ülke ekonomisi için katkı sağlamayı da hedefliyor.

info@karadenizekonomi.com / 22.06.2021

Hayde gidelim hayde…

1-3 Temmuz tarihlerinde arasında düzenlenecek olan GastroRize Festivali, gastronomi dünyasının önemli isimlerini buluşturacak. Şeflerin gastro-şovlarının renk katacağı festivalde Türkiye’nin balıkçılık guruları da bilgiler sunacak. Rize’nin biyo-çeşitliliği, çayı ve tarımı, yerel pazarları, geleneksel lokantaları, çiftçileri, balıkçıları, tarihi özellikleri ve hasat zamanı faaliyetleri de festivalde yer bulacak.

Rize’nın saklı lezzetleri

Etkinliklere ilişkin bilgiler veren Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, GastroRize Festivali ile doğal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan kentin bu avantajlarından yararlanarak gastronomi alanındaki zenginliklerini de gündeme taşımanın amaçlandığını söyledi. Kentin tanınırlık ve bilinirliğine vurgu yapan Metin, "ilk defa bu yıl gerçekleştireceğimiz organizasyonumuzu ilerleyen yıllarda büyüterek daha geniş katılımlı bir festivale çevirmeyi, Rize'nin gastronomi kültürünü çok daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Festivalimize Türkiye’den ve dünyadan katılım sağlayacak önemli şefler, yatırımcılar ve işletmecilerle beraber kentin lokantalarını, saklı kalmış lezzetlerini, yerel ürünlerini, doğal güzelliklerini ve tarihini de yeniden gözler önüne sereceğiz. Festival kapsamında gerçekleştireceğimiz konferanslarla da Rize’nin hem Türkiye’de hem de dünyada gastronomi ve turizm alanındaki bilinirliğini ve tanınırlığını artırmayı amaçlamaktayız” sözleriyle iddialarını ortaya koydu.