Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Yılda 40 bin yarka üretilecek

Akkuş Belediyesi’nin DOKAP işbirliğiyle “Organik Yarka Üretimi Projesi” kapsamında hayata geçirdiği üretim tesisi faaliyete hazır getirilerek Yumurta Üreticileri Birliği’ne teslim edildi.

info@karadenizekonomi.com / 1.02.2021

Yılda 40 bin yarka üretilecek

Akkuş Belediyesi’nin DOKAP işbirliğiyle “Organik Yarka Üretimi Projesi” kapsamında hayata geçirdiği üretim tesisi faaliyete hazır getirilerek Yumurta Üreticileri Birliği’ne teslim edildi.

Yıllık 40 bin yarka üretilecek
Akkuş’ta serbest sistem yumurta tavukçuluğunun yaygınlaştırılması ve üreticilerin ihtiyaç duyduğu yarkaların teminini gerçekleştirmek amacıyla kurulan üretim tesisi önümüzdeki günlerde faaliyete başlıyor. Akkuş Belediyesi’nin DOKAP işbirliğiyle hayata geçirdiği 500 metrekarelik iki kümeste yıllık 40 bin civciv üretilmesi hedefleniyor. Organik Yarka Üretimi Projesi ile Akkuş’ta ve bölgede üreticilerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olan yarka teminindeki aksaklık ortadan kalkacak, bölge ekonomisine ve istihdama da katkı sağlanmış olacak.

Bölge ekonomisine katkı sağlayacak

Proje hakkında bilgiler veren Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Belediyemiz ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle 2017 yılında organik yarka üretimi projesi için protokol imzaladık. Bu protokolün ardından Düğencili mahallemizdeki 30 bin metrekarelik alanda inşaat çalışmalarımız başladı. Geçtiğimiz yıl itibariyle 500 metre karelik iki adet kümes ve 90 metrekarelik bir adet idari binadan oluşan tesisimiz bitirilerek üretime hazır hale geldi. Bölgemizde daha önce üreticilerimizin en büyük sorunlarından biri yarka temininin gerçekleştirilememesiydi. Şimdi bu tesiste sağlıklı koşullarda üretimi yapılmış olan yarkaların temini ile üreticilerimizin en büyük sorununu ortadan kaldırmış oluyoruz. Bu projeyle üretimin yanı sıra istihdama ve bölge ekonomisine de önemli ölçüde katkı sağlamış olacağız.  Tesisimizde uzman veteriner hekim, ziraat mühendisi, pazarlama danışmanı gibi istihdamlar ile iş imkanı da sağlanmış olacak. ” dedi.