Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Yeni istihdam kapısı ‘Yöresel Lezzetler Akademisi’

“Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları” projesi kapsamında üretilen ve paketlenen yöresel gıdalar, kurulacak olan ‘Yöresel Lezzetler Akademisi’ içerisinde satışa sunulacak.

info@karadenizekonomi.com / 22.09.2020

Yeni istihdam kapısı ‘Yöresel Lezzetler Akademisi’

Ordu’nun Gülyalı ilçesinde bulunan Çikolata Park’ta, Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirakında olan ORTAR tarafından Yöresel Lezzetler Akademisi kuruluyor. Üretilen ve paketlenen yöresel gıdalar “Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları” projesi kapsamında satışa sunulacak.

‘’60 işsiz kadına istihdam sağlanacak’’

DOKA 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hazırlanmış olan Ordu’nun Üreten Kadınları isimli projesinin destek alarak uygulanmaya başlandığını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ‘’Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Ordu Büyükşehir Belediyemizin İştiraki OR-TAR A.Ş paydaşlığında yürütülen ve 18 ay sürecek olan proje kapsamında Ordu’da yaşayan en az ilkokul mezunu, 18-60 yaş arası ve İŞKUR’a kayıtlı 60 işsiz kadına yöresel ürün geliştirme, markalaşma ve pazarlama eğitimi verilerek mesleki bilgi ve beceri geliştirme yanında istihdama katkı sağlamalarını da gerçekleştirmiş olacağız. Ayrı olarak projede hedef grupta yer alan kadınların birlikte kooperatif kurmaları gibi faaliyetler de bulunmaktadır’’ diye konuştu.