Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Toplum Sağlığı Merkezi’ne 10 milyon 600 bin TL bütçe

Fatsa Belediye Başkanı Kibar, ‘’ 10 milyon 600 bin TL maliyetle komple yenilenerek ‘Sağlıklı Hayat Merkezi’ adıyla açılacak merkez bünyesinde Aile Sağlığı Merkezi, 112 istasyonu, KETEM, verem savaş dispanseri hizmet verecek.’’

info@karadenizekonomi.com / 30.11.2020

Toplum Sağlığı Merkezi’ne 10 milyon 600 bin TL bütçe

Ordu’nun Fatsa ilçesinde atıl durumda olan Eski Çınar Hastanesi, Sağlık Bakanlığına devri yapıldıktan sonra Toplum Sağlığı Merkezi’ne dönüştürülme kararı alınmıştı.  Yaklaşık 30 milyon değerinde olan özel hastane binasının Toplum Sağlığı Merkezi’ne dönüştürülmesi için 10 milyon 600 bin TL bütçeyle Nisan ayında başlatılan tadilat çalışmalarında sona gelindi. 

‘’Hastanemiz pandemi hastanesi olarak kullanılabilir’’

Nisan ayında başlatılan tadilat çalışmalarında sona gelindiğini belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ‘’10 milyon 600 bin TL maliyetle komple yenilenerek ‘Sağlıklı Hayat Merkezi’ adıyla açılacak merkez bünyesinde Aile Sağlığı Merkezi, 112 istasyonu, KETEM, verem savaş dispanseri hizmet verecek. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha kolay erişmesi noktasında ve Fatsa’yı bir sağlık üssü haline getirecek olan merkezimiz şehrimize ve bölgemize hayırlı olsun. İçerisinden geçtiğimiz pandemi döneminde her türlü kullanıma uygun olan bir sağlık merkezi oluşturuldu. Bu, bizler için çok kıymetli ve değerli. Bizler, tüm olasılıkları düşünmek, yarının hesabını bugünden yapmak durumundayız. Allah korusun, olası vaka sayılarımızın daha da artması durumunda devletimiz, hastanemizin tamamını pandemi hastanesi yapabilir. Polikliniklerin ise, bu merkezde hizmet vermesini sağlayabiliriz. Bu merkezin, bu hizmeti verecek alt yapısı var. Gayemiz, toplumun her ferdine fayda sağlayacak işler yapmaktır. Sağlık her şeyden daha değerli ve kıymetli. Biz pandemi ile ilgili üzerimize düşenin tamamını eksiksiz yerine getiriyoruz. Halkımızın da bu konuda duyarlılık göstererek, ferdi olarak her zamankinden çok daha fazla tedbirli ve duyarlı olmaları gerekmektedir’’ şeklinde konuştu.