Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Kırtasiyeler sezona hazır

Her ne kadar “işin başı sağlık” olsa da altyapısı sağlam oluşturulmuş bir eğitim de bireylerin ve toplumun en büyük ihtiyaçlarından biridir. Pandeminin çetin koşullarında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de eğitimde fazlasıyla aksamalar yaşandı. Aşılanmada kat edilen mesafe ile salgınla mücadelede belli bir noktaya ulaşılmış olmakla birlikte pek çok velinin kafasında soru işaretleri olmakla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre okullar yarından itibaren açılıyor. Bu durum veliler ve öğrenciler için de kitap-kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması anlamına geliyor.

info@karadenizekonomi.com / 30.08.2021

Kırtasiyeler sezona hazır

Okulların açılacak olması nedeniyle hareketliliğin en yoğun haliyle gözlendiği sektörlerin başında kitap-kırtasiye işletmeleri geliyor. Onlar da bugünlerde kontrollü bir telaş içinde öğrenci ve velilere hizmet vermeye çalışıyor. Biri 26 aylık diğeri bu yıl ilkokula başlayacak olan iki kız çocuğu annesi Tuba Karadağ da bu isimlerden biri. Hem bir veli hem de kitap-kırtasiye işletmecisi olan Tuba hanım, babadan gelen 11 yıllık iş deneyimini şimdilerde Ordu’nun Durugöl semtinde açtığı Ala Kitap Kırtasiye adlı işyerinde sürdürüyor.

Önce ‘Ala Kitap Kırtasiye’ye’ sonra okula

2021-2022 eğitim-öğretim yılının okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıflar için 31 Ağustos Salı günü diğer tüm sınıflar için ise 6 Eylül Pazartesi günü başlayacağını söyleyen Karadağ, “Ala Kitap Kırtasiye olarak öğrencilerimiz ve velilerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri binlerce ürün yelpazesi ile mağazamızı yeni öğretim yılına yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun süren salgın döneminden fazlasıyla etkilenen çocuklarımız için artık zilin çalma zamanı geldi. Biz de böyle bir dönemde velilerimize ve çocuklarına rahat ve uygun fiyatlarla alışveriş yapacakları bir mekân hazırlamanın tatlı telaşı içindeyiz. Metropol kentlerde olduğu gibi müşterilerimiz bir yandan alışveriş yaparken diğer yandan mağazamızdaki oturma alanlarında kahvelerini içip kitap okuyabiliyorlar. Hem biz hem de velilerimiz belirsizliklerin ortadan kalkmaya başlamasıyla kontrollü bir telaş içindeler. Dileriz aşılamanın önemi dikkate alınır ve iki yıl uzak kaldığımız eğitim dönemi kaldığımız yerden başlar” dedi. REŞAT GÜNGÖR-KARADENİZ EKONOMİ