Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Fındığı çikolataya çevirerek 8 milyar dolar gelir elde edeceğiz

Ordu BŞB Başkanı Güler, ‘’Bildiğiniz üzere fındıktan gelirimiz 2,5 milyar dolar, eğer biz bu fındığı çikolataya çevirirsek 8 milyar dolarlık bir gelir elde etmiş olacağız.’’

info@karadenizekonomi.com / 11.05.2020

Fındığı çikolataya çevirerek 8 milyar dolar gelir elde edeceğiz

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’ya özgü olan Kybele markalı çikolatanın üretiminin ve satışının yapılacağı Çikolata Park’ta incelemelerde bulundu.

Çikolata Park’ta çikolata atölyesi kurduklarını ve bu atölyede bir yandan çikolata üretirken bir yandan da çikolatanın satışını gerçekleştireceklerini belirten Başkan Güler, ‘’ Böylelikle Kybele markalı çikolatamızı uluslararası bir marka haline getireceğiz. Bildiğiniz üzere fındıktan gelirimiz 2,5 milyar dolar, eğer biz bu fındığı çikolataya çevirirsek 8 milyar dolarlık bir gelir elde etmiş olacağız. Bu da gösteriyor ki şehrimize katma değer kazandıracağız. Bu anlamda burada yaptığımız bütün çalışmalarımız geleceğe dönük çalışmalar olacak. Sadece burada gıda sektöründe değil, kültürel olarak da ses getirmek istiyoruz. Ordu’nun bezini bu anlamda ön plana çıkartacağız. Burada çalışacak olan personelimiz Ordu bezinden yapılan gömlek, kasket vb. şeyleri giyerek aynı zamanda kültürümüzü de tanıtmış olacak. Burada hem çikolata üreteceğiz hem kültürümüzle buluşacağız hem de burayı çekim merkezi yapacağız. Kültürümüzü yerelden ulusala, ulusaldan uluslararasına taşımış olacağız. Salgının etkisini yitirmesi ve çalışmalarımızın da tam anlamıyla bitirilmesinin ardından piyasaya hızlı bir şekilde gireceğiz” şeklinde konuştu.