Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Çikolatada tarihten gelen harmoni cümbüşü

Adını M.Ö 2’nci yüzyıldan bugüne kadar Ordu’nun Kurul kayalıklarında saklı kalan Kybele’den alan büyüleyici lezzetin başta fındık olmak üzere mavi yemiş, böğürtlen, frambuaz dağ çileği, isabella üzümü, cennet hurması, kivi, ceviz, ısırgan, kabak, bal, incir, limon, portakal ve mandalinadan oluşan bir harmoni cümbüşü ile buluşması.

info@karadenizekonomi.com / 5.07.2021

Çikolatada tarihten gelen harmoni cümbüşü

Gana ve Fildişi Sahilleri’ndeki zengin aromalı kakao çekirdeklerinin klasik yöntemlerle mücevher gibi işlenmesini ekleyince özel günlerin damak tadı veya kendimizle baş başa kaldığımız anların eşlikçisini tarif etmiş oluruz. Fazlasıyla tutku olan bu muhteşem lezzet hep aklımızın bir köşesindedir. O nedenle ki başarılı bir kadın girişimci olmanın yanı sıra Ortar A.Ş. Yönetim Kurulu Eş Başkanı da olan Sevim Yavuz bizim çikolataya yüklediğimiz anlama değer katmayı bilmiştir ifadelerine yer verdi.

Çikolata workshopları

İlkbahar-Yaz ve Sonbahar-Kış çikolata koleksiyonlarımızı çikolata severlerle buluşturmaktan büyük heyecan duyduklarını ileten Sevim Yavuz, “Ordu Havalimanı’nın hemen yanı başında bulunan 60 dönüm alanda yer alan Çikolatapark tesislerinde yer alan 600 metrekarelik çikolata atölyemizde ‘bean to bar’ yani kakao çekirdeğinden çikolataya tüm prosesler yer almaktadır. Üretim modelinden ziyade bir akademi mantığıyla kurulan atölyemizde çikolata workshopları ile kendi çikolatanızı yapma deneyimine de sahip olacaksınız. Lezzet ve afiyetle” açıklamalarını yaptı.

 

 

Kybele; tarihe eşlik eden çikolata

Adını Kurul Kalesi’nde 2016 yılında yapılan arkeolojik kazıda iki bin 100 yıllık heykeli bulunan ve mitolojide “ana tanrıça" olarak anılan Kybele'den almıştır. Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan ORTAR A.Ş. çatısı altında Ordu'nun Gülyalı ilçesinde bulunan Çikolata Park’ta üretim, satış ve kafe hizmeti vermektedir. Kakao çekirdeğinden elde edilen Kybele çikolatanın içeriğinde Ordu fındığı ile yöresel ve doğal aromatik lezzetler bulunmaktadır. Marka değeri oldukça yüksek bu doyumsuz lezzete şehir merkezindeki şubesinde de ulaşabilirsiniz.