Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Borçsuz belediye Altınordu

Altınordu Belediye Başkanı Tören hafta içi Altaş TV'ye katılarak, piyasaya karşı borcu olmayan bir belediyecilik anlayışı geliştirdiklerini ifade ederek, “Bu durum, aynı zamanda yatırımdaki durağanlığı bir yatırım bütçesine dönüştürmek için bize özgüven verdi.” sözleriyle iddiasını ortaya koydu.

info@karadenizekonomi.com / 22.09.2020

Borçsuz belediye Altınordu

Hafta içi Altaş TV'ye katılan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, şehrin altyapısı, kaynakların doğru kullanımı ve yeni yatırımlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

“HEM ALAN EL OLDUK, HEM VEREN EL OLDUK”

Pandemi sürecinde Altınordu Belediyesi’nin 7/24 kesintisiz bir şekilde sorumluluklarını yerine getirdiklerini kaydeden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Bu süreci en az hasarla geçirmeye çalışıyoruz. Altınordu Belediyesi olarak sosyal, ekonomik riskler karşısında çok ciddi tedbirler aldık. 1 milyona yakın bir maske dağıttık. Kent temizliği konusunda hiçbir yeri es geçmedik. Buna bağlı olarak pandemiden dolayı belli kısıtlarımız vardı. Bu kısıtlar sosyal yaşamı, ekonomik hayatı etkilemişti. Neredeyse ekonomik hayat durma noktasına gelmişti. Bu noktada bizler toplum sağlığıyla aldığımız tedbirlerin yanı sıra, birtakım tedbirlerle vatandaşımızın yanında olmaya çalıştık. Köylü üretici kadınlarımızın ürettikleri ve ekonomik değerlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olan ürünlerini doğrudan evlerine giderek, tarlalara giderek kayıtlı üretici kadınlarımızın, bizzat tarlalarında ürünlerini satın alarak, yine almış olduğumuz bu ürünleri de ihtiyaç sahibi ailelerimize de ulaştırarak aslında döngüsel bir ekonomi sağlamış olduk. Hem alan el olduk, hem veren el olduk. Yaklaşık 20 bin ailemize sosyal yardım konusunda elimizi uzattık. Askıda ekmek gibi sosyal sorumluluk projesiyle, şehrimizde paylaşmanın önemini kamuoyuyla paylaşmaya çalıştık.” dedi.

ALTYAPI SORUNU

Altyapı çalışmalarıyla ilgili de konuşan Tören, “16 aydır göreve geldiğimiz süre içerisinde yaptığımız değerlendirmeler sonrasında bir swot analizi yaptık. Şehrin son 20 yıl içerisindeki büyüme ivmesi ve buna karşılık altyapıdaki yatırımlar arasındaki makası görünce bizim de şanssızlığımız son 16 ay içerisinde, başımıza gelmeyen kalmadı. Hem pandemi, hem aşırı yağışlar nedeniyle dönem dönem sorunlar yaşadık. Dere yataklarının uzun yıllardır bakımsız kalması, artan nüfus karşısında mevcut şehir merkezindeki bir takım altyapı çalışmalarının ekonomik ömrünü bitirmesi, yenileme çalışmaları konusunda bir miktar eksik kalınması dolayısıyla bu yağışları taşıyamaz, sürdürülemez hale gelmiş altyapıyla ilgili, geldiğimiz günden itibaren altyapı konusunda bir yatırım duruşu sergiledik. Yaptığımız çalışmalar neticesinde, uzun yıllardır özellikle Çarşamba pazarı dediğimiz bölgede yaşanan sorunu bu yağışlara rağmen kalıcı olarak çözüme kavuşturduk. Yeni ve eski sanayi bölgesinde yapmış olduğumuz altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehrin içerisinde kent estetiği açısından bir konfordan standarttan uzaklaşan bu bölgeyle ilgili çalışmalarımız hem bölgede bir memnuniyete hem de yağışlarla ilgili önemli bir önlem ve sürdürülebilir bir çözüme ulaştırdık. Yeni mahallede 2 aydır devam eden altyapı çalışmalarımızı çok kararlı bir şekilde devam ettirirken, bu son yağışlardan sonra Büyükşehir Belediyemizde kendi yetki ve görev alanında bulunan altyapı çalışmalarına da ağırlık kazandırma kararı aldık. Bu ivmeyle birlikte yapılacak çalışmalar sonucunda bilhassa risk arz eden akut bölgelerde bu yağışların hem can hem mal kaybına sebebiyet vermeyecek şekilde kalıcı çözümlerle birlikte şehrin altını da üstünü de yaşanabilir bir şehir haline getirmek için bütün kurumlarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

ALTINORDU BELEDİYESİ’NE ÖDÜL!

Son 5 yıldır Ordu’da gözle görülür bir değişimin olduğunu belirten Tören, “İlimizin 100.yılını hep birlikte kutlayacağız. Artık şehirler yarışıyor, ülkeler değil. Altınordu artık var olan potansiyelini ortaya çıkarmak zorunda. Altyapısıyla, beşeri sermayesiyle, kadim ve köklü değerleriyle birlikte hem bölgesinde hem ulusalda artık dünyayla yarışan şehir vizyonunu ortaya koymak zorunda. ‘Akıllı Bisiklet Yolu’ projemiz 300 belediyenin önerdiği proje teklifleri içerisinde ilk 10’a girdi. İlk 10 proje içerisinde de ilk 3’e giren proje olarak seçildi. Geçtiğimiz hafta da şehrim adına bu ödülü Türkiye Belediyeler Birliği ve Avrupa Birliği Delegasyonu nezdinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun elinden almış oldum. 6,5 kilometrelik bisiklet yolunu yaklaşık 15 kilometrelik bir yaya ve bisiklet yoluyla şehir merkeziyle entegre etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

ARTIK BORÇ YOK

Piyasaya karşı borcu olmayan bir Altınordu Belediyesi’nin olduğunun altını çizen Tören, “16 ay boyunca tek bir Altınordulu hemşerimizi herhangi bir kamu, özel ya da bir finans kuruluşu nezdinde borçlandırmadan, aynı zamanda 1 liralık varlık satışı yapmadan tamamen tasarrufla, bu tasarruflarla birlikte doğru bir yönetim anlayışı içerisinde piyasaya karşı sorumluluğumuzu yüzde 100 gerçekleştirdik. Bu dengelenme, aynı zamanda yatırımdaki durağanlığı bir yatırım bütçesine dönüştürmek için de bize artık özgüven verdi. Önümüzdeki yıl içerisinde bu şehir için, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız için, şehrin ekonomik dinamikleri için önemli yatırımlara şahit olacağız.” dedi.

ORDU’YU KALKINDIRACAK PROJELER

Sosyal farkındalık projelerinden de bahseden Tören, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir ‘down’ kafenin açılışını pandemi nedeniyle erteliyoruz. Bir kadın aile danışma merkezi kurduk. Türkiye’nin ilk bebek ve çocuk kütüphanesini bu şehirde kurmak için planlarımızı bitirdik ve sürecimizi başlattık. Bir hayvan hastanesi açılışı ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Sıfır atıkta açacağımız tesisin mimarisiyle de ödüllü bir projenin sahibi olmak için elimizden geleni yapıyoruz. 100.yılına yönelik bu şehirde, şehrin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak güçlü projelerimiz var. Gençlerimizin rahatlıkla ders çalışabilecekleri, kültürel etkileşim içerisine girebilecekler, sosyal aktivitelerini yapabilecekleri kafeleri yapmak istiyoruz. Üretici kadın kooperatifimizle birlikte tekstil sektörüne yönelik uygulama merkezinin dışında seracılık, sera akademi adı altında yine şehrimizin çok önemli bir sanayi kuruluşuyla bir kamu-özel ortaklığıyla önemli bir yatırımın arifesindeyiz. Ceren Özdemir kızımızın ismini yaşatacağımız gündüz bakım kreşimizin, mevcut pandemi takvimi içerisinde açılışı ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Biz eko-turizme yönelik eko-köy kurmak istiyoruz. Merkeze yakın bir yerde güzel bir yerde hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Turnasuyu sınırlarımızın içerisinde yine Karadeniz’de, alternatif bir turizm noktası ve durağı olabilecek belediyemizin bir sosyal tesisini de en kısa zamanda hayata geçireceğiz.”