Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

OKSAT Üyeleri Genel Kurul Öncesi Bir Araya Geldi

Orta Karadeniz Bölgesi'nde sağlık ve turizm sektöründe başarılı sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan Orta Karadeniz Sağlık ve Turizm Derneği (OKSAT) üyeleri, genel kurul öncesi birlik ve dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

info@karadenizekonomi.com / 19.11.2021

OKSAT Üyeleri Genel Kurul Öncesi Bir Araya Geldi

Afilli Gurme Restorant'ta gerçekleşen programa OKSAT Dernek Başkanı Umut Tuncel, TÜRSAB Orta Karadeniz Bölgesi Başkanı Yılmaz Uzunlar, ASKON İş İnsanları Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun, dernek üyeleri yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Müzik dinletisi ve slayt gösterimi eşliğinde gerçekleşen yemekli programda OKSAT Dernek Başkanı Umut Tuncel konuşma yaptı.

DEĞİŞİME AYAK UYDURABİLEN ANCAK AYAKTA KALABİLİYOR

Umut Tuncel şunları söyledi: "Yaşayan varlıklar sürekli bir değişim ve gelişim içerisindedirler. Hayata ilk başladığımız aşamadan, ölüm aşamasına kadar bu gelişim süreci devam eder. Değişim kaçınılmazdır ama gelişim süreci, isteğe bağlı olarak devam eder. Gelişim sürecine ayak uydurabilmek için güç ve enerji sarf etmek ve zamanı verimli kullanmak gerekir. Toplum, sosyal çevre, teknolojik etkileşimler sürekli değişirken, bu hızla değişen dünyaya uyum sağlamamız ve gelişmelere açık olmamız zorunludur. Biz istesek de istemesek de dünya hızla değişiyor. Sorulması gereken soru biz, bu değişen dünyaya uyum sağlayabilecek miyiz? Bu değişime uyum sağlama süreci, insanların gücünden, siyasi çevresinden, ekonomik imkanlarından bağımsız ilerleyen bir süreçtir. Değişen çevreye ve koşullara ayak uydurabilen ve gelişebilen kesimler ancak ayakta kalabiliyorlar."

ÖNCELİKLE İNSANİ VE TİCARİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMELİYİZ 

OKSAT Başkanı Tuncel, "Tarihe baktığımız zaman bu gelişime ayak uydurma sürecinin iki şekilde oluştuğunu görebiliriz. Bunlardan birincisi, dışarıdan dayatma ve zorlamayla, ikincisi ise demokratik yöntemlerle ve diyaloğa dayalı olarak insanlar arası ilişkileri geliştirme yoluyladır. Biz, öncelikle insani olarak ve ticari düzlemde aramızdaki ilişkileri geliştirmeliyiz. Ancak bu diyaloğun gelişmesiyle insanlar arasında, sevgi ve saygıya dayalı bir toplum yapısı inşa edilebilecektir. Böylece, biz olma şuuruyla birlik ve beraberlik tesis edilebilecektir. Biz olarak belirli bir hedefe yürürsek amaca ulaşabiliriz. Daha global düşünebilmeliyiz" dedi.

GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRME ZAMANI GELMİŞTİR

Umut Tuncel; "İçinde yaşadığımız pandemi süreci de artık tek başına steril ortamlarda bile insanların güvende olamayacağını bize göstermiş oldu. Bu şartlarda bizim tek başımıza bu süreçlere adapte olma şansımız yoktur. Dolayısıyla biz olmak zorundayız. Ortak hedeflerimiz doğrultusunda güçlerimizi birleştirmemiz gerekmektedir. Önümüzdeki ay itibariyle derneğimizin genel kurulunu gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz son beş aylık süreçte, Samsunumuzda ve çevre illerimizde bizi tanıyan tanımayan birçok insanla temaslarımız oldu. Bu temaslar çoğunlukla olumlu neticeler verdi. İnsanların aklına takılan soruları da cevaplandırmış olduk. Samsun ilimizi tanıtarak, reklamını yaparak PR düzeyini daha da arttırmayı hedefledik ve bu noktada sosyal sorumluluk projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz" diye konuştu.

GELECEK NESİLLER İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ

OKSAT Dernek Başkanı Umut Tuncel, şu ifadeleri kullandı; "Biz her hangi bir siyasi oluşumdan destek almadan bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bunun olmasına da müsaade etmeyiz. Biz dünya çapında hedefler için buradayız. Şehrimizin ve bölgemizin her yönüyle gelişerek bir adım daha ileri gitmesini amaçlıyoruz. İnsanlık, yerleşik düzene geçtiğinden bu yana kimse kendisi için yaşamıyor. Her insan, kendisinden sonra gelecek nesil için mücadele veriyor. Her meslek grubundan çalışanlar kendisinden ziyade gelecek nesiller için uğraş veriyorlar.

ÜÇ SOSYAL PROJE GELİŞTİRDİK

Bu bilinçle şimdiye kadar temelde üç önemli proje gerçekleştirdik. "Samsun İçin Çal 1" ve ardından gelen talep üzerine ikincisini de gerçekleştirdik. İlimizi ve çevre ilçelerimizi tanıtan bu slayt çalışmamız sadece youtube üzerinden yetmiş bini aşan görüntülenme alarak rekor kırdı ve büyük bir ilgi gördü. Diğer mecralardaki izlenme oranını dikkate aldığımızda çok daha büyük bir kitleye ulaştığımızı gördük. Gerek yurtiçinden, gerekse memleket hasreti çeken yurtdışından birçok hemşerimiz bize ulaşarak memnuniyetlerini dile getirdiler. Çok güzel mesajlar aldık. Bu tarz etkinlikler ilk etapta küçük olarak görülse de ilerisi için, geleceğimiz için çok önemli atılımlardır. Bizim için çok değerli adımlardır.

KARADENİZ'İN İNCİSİ SAMSUN 15 YILDIR TANITILMIYOR

 Ardından dergi projemizi hayata geçirdik. Birinci sayısını yayınladık. İkinci sayısını çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu tarz çalışmalar bölgemiz açısından çok önemli kültürel faaliyetlerdir. Samsun özelinde baktığımızda son 15 yılda şehrimizin tanıtımı anlamında oldukça geri kaldığımızı görüyoruz. Karadeniz'in incisi olan bu şehir bunu hak etmiyor. Şehrimiz çok daha fazlasını başarabilecek potansiyele sahiptir. Biz geleceğe yatırım yapılabilmesi için şimdiden projelerimizle yol gösterici oluyoruz. Biz bu süreci başlatmış olduk. İnşallah bizden sonraki nesiller de bizim açtığımız yolda ilerleyerek çok daha başarılı projelere imza atacaklardır.

Cumartesi günü sanatçı Müfit Can Saçıntı'yı ağırlayacak olan şehrimizde kültür sanat alanında güzel bir projeye de imza atmış olacağız. Tüm Samsunlu vatandaşlarımızı bu güzel etkinlikte görmek bizleri çok mutlu edecektir. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum