Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Üreticilere 75 bin TL’lik ekipman desteği sağladık

Artvin Valisi Doruk, ‘’Oluşturduğumuz projeyle birlikte üreticilerimize toplamda 75 bin TL’lik ekipman desteğinde bulunduk. Bu teşvikimizle birlikte projeden faydalananların elde ettiği ek gelir yaklaşık 1 milyon 500 bin TL oldu.’’

info@karadenizekonomi.com / 20.07.2020

Üreticilere 75 bin TL’lik ekipman desteği sağladık

Pandemi sürecine bağlı olarak bölgemizin önemli gelir kaynaklarından olan çayın hasadında oluşabilecek işgücü açığının yerli kaynaklar içerisinden karşılanmasına yönelik “Çay Makası Ekmek Kapısı Projesi” gerçekleştirildi. Artvin Valiliği koordinesinde planlanan proje kapsamında, Arhavi, Hopa, Kemalpaşa ve Borçka Kaymakamlıkları, İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, ÇAYKUR’a bağlı fabrika müdürlükleri ile Ziraat Odalarının gerçekleştirdikleri değerlendirme toplantıları düzenlediler.

Çay bölge insanının toprağını da hayatını da kıymetlendiren önemli bir gelir kaynağı diyerek söze başlayan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, ‘’Bu ekonomik değerin pandemi sürecinden en az şekilde etkilenerek ekonomimize kazandırılması hepimizin önceliğidir. Başta kaymakamlıklarımız olmak üzere valiliğimiz koordinasyonunda hareket eden ilgili kurumlar buna yönelik toplantılar gerçekleştirdiler. Yapılan bu toplantılar sonucunda burada ihtiyaç duyulacak işgücünün yerli kaynaklarımızdan karşılanabileceği görüşü hâsıl olmuştur. Bizlerde devlet olarak yerli iş gücünü desteklemek adına gerekli adımları attık. Bu kapsamda vatandaşlarımıza çay toplamadaki iş gücünü kolaylaştıracak çeşitli ekipman desteklerinde bulunduk. Böylece burada oluşacak yerli kazancın ülkemiz içinde kalmasını ve kendi vatandaşımızın bundan ek gelir sağlamasını amaçladık. Bu kapsamda oluşturduğumuz projeyle birlikte üreticilerimize toplamda 75 bin TL’lik ekipman desteğinde bulunduk. Bu teşvikimizle birlikte projeden faydalananların elde ettiği ek gelir yaklaşık 1 milyon 500 bin TL oldu. Bu tarz oluşumların daha da arttırılması amacıyla desteklerimizin her daim süreceğinin altını çizmek istiyorum. Siz üreticilerimize bereketli kazançlar diliyorum’’ dedi.