Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Karadeniz kruvaziyer sektöründe söz sahibi olacak

Karadeniz’e sınırı olan ülkelerde bulunan liman yönetici ve temsilcileri video konferans düzenleyerek geleceğe yönelik düşüncelerini paylaştılar.

info@karadenizekonomi.com / 15.05.2020

Karadeniz kruvaziyer sektöründe söz sahibi olacak

Karadeniz’in kruvaziyer sektörünün gözde adresleri arasında konuşulduğu bugünlerde, Karadeniz’e sınırı olan ülkelerde bulunan liman yönetici ve temsilcileri video konferansla yapıkları toplantıda düşüncelerini paylaştılar. Toplantıya HOPAPORT’un yanı sıra Trabzon, Varna, Burgaz, Odesa, Köstence ve Sochi Liman yöneticileri katıldılar. Düşünce ve beklentilerini dile getiren HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, HOPAPORT olarak kendilerinin bu konuda çalışmalarına 3 yıl önce başladıklarını ve HOPAPORT’un konum ve özellikleri olarak Kurvaziyer liman olması noktasında her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Ayrıca Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerin limanları ve sektör temsilcileri olarak bugünden yarına koordineli bir çalışma yaparak bu pastadan pay alma adına her türlü fedakârlığı yapmalarının önemli olduğunu söyledi. Özer işbirliğini geliştirme adına limanlar arası ziyaretlerin yapılmasının önemine değinerek tecrübelerin paylaşılması, yeni yeni alternatiflerin üretilerek bu coğrafyanın dünya kruvaziyer sektörüne tanıtımında bu çalışmaların önemine değindi.

Toplantıda sektörün dünya geneline bakıldığında devasa bir potansiyel olduğunu, bu potansiyel içinde Karadeniz’in tarihi ve turistik yerleri ile yeni bir lokasyon oluşturmasının bu birliğin pekişmesinden geçtiğini sözlerine ekledi. Hayati Akbaş