Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

1 Eylül’de vira bismillah

Sinop ve Kastamonu'da meydana gelen sel felaketinin acılarının gölgesinde yeni sezona hazırlanan Karadenizli balıkçılar, 1 Eylül Çarşamba günü ağlarını “berekete” atacaklar. Yeni avlanma sezonu öncesi palamut yine sofraların beyi olacak gibi görünüyor. İstavrit, çinekop ve lüferden de ümitli balıkçılara göre hamsi için biraz daha beklemeye değer…

info@karadenizekonomi.com / 30.08.2021

1 Eylül’de vira bismillah

Hafta ortasında başlayacak yeni balık avlanma sezonu öncesinde Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, “15 Nisan 2021’de başlayan av yasağıyla birlikte ağların, makinelerin ve teknelerin bakımı derken yeni sezona birkaç gün kaldı. Özellikle Sinop ve Kastamonu’da meydana gelen sel felaketlerinin acılarının sarılmaya başlandığı bugünlerde kayıplarımız için üzüntülerimizi belirtmek isteriz. Diğer yandan selin sürüklediği ağaçlar denizimizi tamamen kaplamış durumdaydı. Denizimizi tamamen kaplayan dev tomruklar zamanla temizlenmeye başlandı. Tabi bu bir yönüyle denizlerimizi olumsuz etkiledi” dedi.

Palamutun beyliği

“Yeni sezon öncesi özellikle palamuttan yana hiç umutları olmadığını ifade eden Karadeniz, “ancak son 15 günde ümidimiz arttı. Bu yıl palamut bol olacak. İstavrit, çinekop lüfer için de benzer beklentilerimiz var. Hamsiyi konuşmak için ise daha erken. Geçen yılki yasaklar sonrasında denizde hamsi bereketi olacak ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı. Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz’in verdiği bilgiye göre Marmara Bölgesi’ndeki musilaj sonrasında Marmara’daki avlanma yasağının 15 gün uzatılması ihtimalinin Karadeniz balıkçıları için geçerli olup olmayacağı konusunda bakanlık yetkilileri ile görüşmeler devam ediyor.

HALİL YILMAZER / KARADENİZ EKONOMİ